Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana’da: En önemli gücümüz Türk dünyasının dayanışmasıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları;

Sayın devlet başkanları, sayın lider sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kazada hayatını kaybeden kazak kardeşlerime baş sağlığı diliyorum.

Özbekistan Cumhurbaşkanı’na müteşekkiriz. Tokayev’e de misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

‘En önemli gücümüz Türk dünyasının dayanışmasıdır’

Küresel sınamalarla mücadelede en büyük gücümüz Türk devletlerinin dayanışmasıdır. Bu hakikati pek çok hadisede gördük. Azerbaycan, vatan mücadelesinde Karabağ’daki işgale son verdi. Bunda sevinç duyuyoruz. Barışa bir adım daha yaklaştık. Ermenistan’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi mühim. Azerbaycan’daki hattın açılması bölge halkı refahına katkı sağlayacaktır. Türk dünyası olarak Azerbaycan’a olan desteğimizi sürdürmeliyiz.

‘Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor’

Kültürümüz mazlumun elinden tutmayı tavsiye eder. Filistin’de benzeri görülmemiş insanlık dramı yaşanıyor. Hastaneler, okullar bombalanıyor.

Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor. Gazze’de 10 uçak yardım malzemesi yolladık. Şartlar el verdiği sürece yenilerini göndermeye devam edeceğiz. Önceliğimiz ateşkesin hemen tesis edilmesi.

Ayrıntılar geliyor…

Aile fotoğrafı için bir araya geldiler

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in ev sahipliğinde “Türk Devri” temasıyla düzenlenen zirve öncesinde liderler, aile fotoğrafı için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelişinde Tokayev tarafından karşılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x